Thursday, August 7, 2014

"Jangan Ada Benci..."

Assalamualaikum..

Dalam hidup ni, sifat benci harus dijauhkan. Benci ni kadang-kadang bersebab, dan kadang-kadang boleh jadi tak bersebab juga. Tengok seseorang tu rasa benci sangat.. Haihh..tak baik macam tu.. Pernah tak dengar benci-benci, tapi akhirnya kahwin? pernah? Haa.. macam tu juga lah yang jadi dekat kawan baik wanie sendiri. Dia bakal bernikah dengan lelaki tu bulan depan InsyaAllah.. Kata dia, lelaki tu orang yang paling dia benci dalam U. 

Jadi, sesiapa yang rasa ada benci dekat seseorang tu, cuba elak-elakkanlah. Siapa sangka orang tu yang akan jadi pasangan hidup kita nanti? Lagipun tak eloklah benci-membenci, mana tahu satu hari nanti orang yang kita benci tu yang tolong kita masa kita susah?


Gambar Google

30 comments:

  1. Hoho..ingat kat novel @ drama je ade benci2 pastu syg. Rupenye dunia realiti pun ade. Sweet gitu! Tahniah pd kawan kak wanie tu tau. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..dah proven dalam dunia sebenar dah pun..hehe

      Delete
  2. benci ..lama lama mandi tak basah tidur tak lena...
    tahniah la...:)

    ReplyDelete
  3. awhh..jangan benci bilang cintaaa..sinetronn sinetron..

    ReplyDelete
  4. teringat lagu casey dulu, jangan ada benci...orang kata jangan benci2 sangat nanti jatuh sayang... well... proven... he he he...

    ReplyDelete
  5. tak elok nak benci memnbenci..

    ReplyDelete
  6. perlu dielakkan lya menabung sekali

    ReplyDelete
  7. yang dibenci itu yang akan dapat. sama macam saya benci subjek akaun. akhirnya terpaksa menghadapi dua paper akaun

    ReplyDelete
  8. hakikat! org yg kite benci2, myampah dan salu gaduh la akhirnya dia laa selalu dengan kite.. xsemestinya terus kawen.. kawan baik maybe, hihihi soo bhati2 ketika membenci tuu ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..kan..tapi kalau boleh tak payah benci-bencilah..maafkan je orang tu kan..hee

      Delete
  9. dugaan tu... nak benci orang pun jangan melampau2... berpada2 cukup laa... :D kan dah kena kawin... hehehe...

    ReplyDelete
  10. Akak pun byk kali dgr pasal ni dari benci jd suami ramai kawan2 sendiri ada yg mcm tu. So boleh x akak nk benci seseorang dgn tujuan nati akak leh kahwin ye lah sampai skrg x de pak we lagi mana tahu dgn cara tu leh kawin heeee

    ReplyDelete
  11. Benci berpada2...sayang pon kne berpada2...kan wanie??..

    ReplyDelete
  12. Kenapa mesti benci? Kerana bencilah akan berakhir dengan sayang... Allah Maha adil

    ReplyDelete
  13. pendapat saya, kita tak patut benci siapa2 pon dlm life ni....sebab klau tak benci sap2, life akan jadi smooth je... hati pon tenang... kan

    ReplyDelete
  14. Benci membenci ni boleh buat hati mati... jiwa hitam... nauzubillah...

    ReplyDelete
  15. selalu dengar apa yang dibenci itu yang dapat.. hihi

    ReplyDelete
  16. Tu la jangan benci sangat kan silap2 jadi teman hidup ^_^

    ReplyDelete
  17. So far tak lagi perasaan tue dlm diri akak.. mintak2 dijauhkan la.. =D

    ReplyDelete
  18. Kalau kita suka kat someone tu .. Kita kena la benci dia .. Kut-2 jodoh .. hehehe .. Gurau-2 lek-2 . Tak sangka kat dunia reality pun ada .. Selalu jmpa dlm novel ja .. hikhikhikkk

    ReplyDelete
  19. Orang dulu2 kata... Kalau benci, lama-lama nanti jadi sayang... :d

    ReplyDelete
  20. salam. tapi orang selalu kata..benci jadi sayang hihihi

    ReplyDelete
  21. hahahhaa... benci tandanya sayanggg .. hihi :D

    ReplyDelete
  22. haha saya pernah kena dengan kawan. ada sorang mamat ni asyik mengacau saya je. tapi saya x kenal pun siapa, sebab tu lah benci.

    then, kawan tegur. jgn benci sangat amy, kang ko tersuka, padan muka.

    erk, terkena sebiji.

    ReplyDelete