Monday, February 9, 2015

Menu Sarapan Pagi

Assalamualaikum..
Bismillah..

Jam 11 updates pasal sarapan pagi..
pun boleh lah kan..lepas sarapan tadi wanie terus bergegas ke bahagian siswazah,
sekarang baru sempat updates..

Korang pernah makan lempeng tak?
Kalau orang kampung mesti pernah makan..
tak pun orang bandar panggil pancake..hehe..
wanie suka makan lempeng lagi-lagi cicah ngan kari ke, susu, gula..sedap kan?

tapi sekarang tak sangka..
manusia ni kreatif betul,dah macam-macam jenis lempeng ada..
lempeng kelapa, lempeng bawang, lempeng telur, macam-macam lagi lah..
dan pagi tadi wanie sarapan lempeng telur..


tadaa...ini dia lempeng telur tu..


dan yang ini pencicahnya..
kari + sambal

Pada wanie, wanie lebih prefer lempeng telur ni daripada roti telur..
rasa yang ni lebih sedap!
Mehla kita cuba..nak buat sendiri pun boleh kan..
tapi ni wanie makan kat kedai...hehe

ok daaa...
wassalam...


27 comments:

  1. lempeng bahasa kampung.. pancake bandar dan modern skit.. sedap tu sesekali makan lempeng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang suka lempeng ni..tapi tak sangka pulak sekarang ni dah macam-macam jenis lempeng ada..

      Delete
    2. betul takat lempeng kelapa tuh biasa laa untuk kampung2.. jom rasa semua jenis, baru boleh tau yang mana sedap lagi..

      Delete
    3. kat rumah slalu buat yg kelapa atau yg kosong ja

      Delete
  2. ooo biasa roti telur ni lempeng telur bleh try

    ReplyDelete
  3. Suka makan lempeng...tapi tak pernah cuba lagi lempeng telur :)

    ReplyDelete
  4. Lempeng kelapa pernah makan.
    Kalau lempeng telur tak pernah pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu shikin.. lempeng kelapa pernah laa makan.. lempeng selain tuh, tak pernah plak rasa..

      Delete
    2. orang dah renovate dah... boleh guna mcm2 dah

      Delete
  5. Buat makan malam sambil layan menonton tv pun best ni... menyelerakan.. :)

    ReplyDelete
  6. sis masa kecik2 , hampir setiap hari makan lempeng ... bestnya lempeng ni blh mkn dgn byk cara ...

    ReplyDelete
  7. Teringin pulak zumal nak makan lempeng ^-^

    ReplyDelete
  8. tak pernah pulak makan lempeng telur . ada jugak rupanya

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi try makan lempeng. hehehe. macam best. nantilah time cuti2 nak buat

    ReplyDelete
  10. haruslah makan.. antara fevret tapi kalo CT lempeng tepung biasa saja tak ada telur.. garam sikit. then ngan sambal ikan atau ikan bilis aduuuus.. ngan susu pekat maniss aaaauh.. selalunya kat kg aje dapat makan..

    ReplyDelete
  11. alaa..mkn di kedai..baru nk tanya resipi

    ReplyDelete
  12. tak pernah lagi makan lempeng telur ni. Sedap kalau cicah dengan kuah gulai ni

    ReplyDelete