Tuesday, March 10, 2015

Cepatnya masa berlalu~~

Assalamualaikum...

Tik..tok..tik..tok..
Cepatnya masa berlalu..
Rasanya macam baru je masuk ofice ni pagi tadi, baca jurnal sambil tengok-tengok blog..
Tiba-tiba tengok jam, eh! dah pukul 3.30..
Cepatnya masa berlalu..

Perasan tak?
Bila kita sibuk buat kerja, masa rasa berlalu pantas sangat..
Cuba sehari tu takde kerja nak buat, alahai boringnya...
Lambatnya masa berlalu..

Hari ni wanie memang rasa masa cepat sangat berlalu..
Belum habis pun baca jurnal-jurnal ni..
Baca bahan ilmiah ni tak boleh nak direct, kena ambil masa, curi-curi baca blog, blogwalking sikit-sikit..hehehh
Yela, rasa tepu juga otak ni duk baca literature review..
Nasib baik ada blog..
Hilang sikit rasa stress jenguk blog-blog kengkawan..
Thanks ya!

Image result for cepatnya masa berlalu

Gambar hiasan (google)

Wassalam..


19 comments:

  1. betul tuh wanie.. apapun semoga wanie dapat lakukan yang terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..terima kasih kak eyda..ameennn...

      Delete
    2. amin.. mudah-mudahan diberi kekuatan dan kesabaran untuk wanie melakukannya dengan baik..

      Delete
  2. Sama jugak kat office.. adakala amik masa sekejap jenguk jengah blog kengkawan..

    ReplyDelete
  3. Betul tu.Bila tak ada keja ..time tu jarum jam tu pusing lambat giler.
    Bila kita busy pulak..alamak jarum panjang tu pusing laju mengalahkan halilintar ( metafora jab )
    Sampai nak upadte blog pun tak sempat kan..fuh!!.
    Ni kitew ada masa yang tersangat free..so blogwalking jab dekat bloh kekawan.

    ReplyDelete
  4. Klu ada benda yg dibuat mmg tak perasan waktu berjln.. Klu menunggu yg rasa seksa.. Semoga segalanya ok dan ceria selalu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..baik ada kerja kan, at least tadelah rasa ama sangat tunggu masa berlalu..insyaAllah...ameennn

      Delete
  5. kalau buat benda lagha macam baca blog ni rasa kejap je masa berlalu.kalau buat kerja rasa lambat masa berjalan.tak sabar nak tunggu pukul enam..

    ReplyDelete
  6. tidak dinafikan masa itu emas! sangat berharga..same to me..sis JM kalau bosan akan baca blog kawan2..kekadang sampai lupa nk mkn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best bila boleh layan blog kengkawan nih.. hilang abis segala kebosanan yang melanda..

      Delete
    2. Sampai lupa nak makan ek sis..patutlah dapat jadi top komentar most of blog yang wanie jumpa..opss!!..hehehh

      Delete
    3. ahahahah..Wanie...kalau sis JM x dapat BW dan buat kunjunga balas blog kawan2 boleh MEROYAN heee

      Delete
  7. masa terasa makin lama makin cepat je kan

    ReplyDelete